Diensten
Klanten
 Nieuws

Breedband internet naar 100 miljoen aansluitingen wereldwijd.

Het aantal breedbandaansluitingen op Internet over de hele wereld heeft afgelopen jaar de mijlpaal van 100 miljoen gepasseerd. Dit concludeert het Britse onderzoeksbureau Point Topic op grond van cijfers die tot en met september 2003 zijn vergaard.

Aan het eind van het derde kwartaal was het aantal snelle aansluitingen via kabel, DSL of glasvezel opgelopen tot 89,4 miljoen. Eind 2e kwartaal waren dat er nog 10 miljoen minder. Op basis van dat groeitempo gaat Point Topic ervan uit dat de wereld inmiddels ruim 100 miljoen breedbandaansluitingen telt.

Wereldwijd waren er eind september 55,2 miljoen DSL-lijnen en 34,2 miljoen kabelmodems. Daarvan was de EMEA-regio (Europa, Midden-Oosten en Afrika) goed voor respectievelijk 15,5 nen 5,2 miljoen aansluitingen. Binnen Europa stond Nederland op de 6e plaats met 1,36 miljoen breeedbandlijnen. Mondiaal bekleedde Nederland met 8 procent de 10e positie wat betreft de penetratiegraad van breedband. Hierin moet ons land onder meer Denemarken, Belgie, Zweden en Zwitserland laten voorgaan.

Prijsverlagingen vormen een belangrijke factor in de snelle groei. Gemiddeld zijn bijvoorbeeld DSL-aansluitingen in de eerste 3 kwartalen 25 procent goedkoper geworden.

Meer nieuws...