Diensten
Klanten
 

Nieuws

EU verdubbelt aantal breedbandverbindingen.

Het aantal high-speed internetverbindingen is het afgelopen jaar verdubbeld in de Europese Unie, waarbij sommige landen zelfs de Verenigde Staten voorbijsteken in deze groeiende sector. Dat stelt de Europese Commissaris voor Telecommunicatie Erkki Liikanen. Op dit moment hebben België, Nederland, Zweden en Denemarken in verhouding meer breedbandaansluitingen dan de VS. Het aantal aansluitingen in Europa steeg van 9 miljoen in juli 2002 naar 17,5 miljoen een jaar later.

"Als er één gebied is in de Europese economie dat de afgelopen zes tot twaalf maanden dramatisch is veranderd, dan is het wel breedband," vertelde Erkki Liikanen aan journalisten na een vergadering met de top van de Europese operators en technologiefabrikanten.

"Het groeipercentage voor breedbandaansluitingen is nu ongeveer honderd procent per jaar en lijkt voorlopig niet te krimpen," zei hij. "Er hangt een gevoel van verandering in de lucht." Volgens Liikanen zouden tegen 2005 de helft van alle internetconnecties breedband zijn. (bron:Tiscali)

Meer nieuws...