Nieuws

Online streaming video net zo effectief als tv-reclame

Volgens een studie van Millward Brown heeft video-advertising op internet even veel impact als een commercial op televisie.

Millwart Brown onderzocht een online campagne van Pfizer Healthcare (fabrikant van onder andere Listerine, Benadryl, Sudafed en Visine), die op de websites van MSN te zien was. MSN voorziet sinds oktober 2003 adverteerders van online streaming videomogelijkheden via MSN Video, deze uitingen worden geïntegreerd in webpagina's met nieuws, sport, entertainment en overige programmering.

Het onderzoeksbureau vond onder andere uit dat de streaming advertenties hetzelfde effect hadden als televisiecommercials, vooral wat betreft belangstelling voor het merk en het achterlaten van een onderscheidende indruk, die ook nog eens blijft hangen. Daarnaast hadden de streaming ads dezelfde invloed op het gedrag van kijkers als tv-commercials.

Pfizer pakt naar aanleiding van het onderzoek het breedbandadverteren actief op. ‘Deze studie deed ons besluiten om de breedbandarena binnen te stappen, om op een nieuwe en innovatieve manier met klanten in contact te komen', aldus Kaki Hinton, vice-president advertising services van Pfizer.

Meer informatie over de studie

Bron: www.marketing-online.nl

Meer nieuws...