FAQ Pagina Streaming Video

5. Wanneer voegt streaming video waarde toe?

Er zijn verschillende gebieden waarin breedband streaming video waarde toevoegt.

Bijvoorbeeld marketing & communicatie. Wanneer 'beleving' een rol speelt kun je dat op internet het beste met streaming video overbrengen. Voorbeeld: de beleving van een universiteit en studentenstad kun je heel goed aan de nationale en internationale doelgroep overbrengen. Of denk aan de beleving die centraal staat bij een sportmerk als Adidas of Nike.

Maar ook bij e-learning (afstandsleren) voegt streaming video waarde toe. Een introductie door de programmadirecteur, een gastcollege wat wordt openomen voor hergebruik of de illustratie d.m.v. videobeelden van een business case. Streaming video zorgt voor indringende en visueel attractieve e-learning content.

Streaming video zich er ook uitstekend voor om personen tot leven te laten komen en een gezicht te geven, bijvoorbeeld in kennismanagement applicaties (kennisdragers die zich voorstellen) of in een intranet (video smoelenboek). Of een videocolumn van de CEO aan de medewerkers in een bedrijf. Of importeur aan dealres. Ook voor de internet communicatie biedt streaming video dus vele mogelijkehden.

Verder kunnen (politieke) debatten of andere evenementen een langere levensduur krijgen door een samenvatting in streaming video aan te bieden op de betreffende website. Iedereen die niet in de gelegendheid was om te komen, kan dan toch het debat of evenement alsnog beleven. Deze streamign video kan tevens voor de werving van het volgende debat of evenement worden ingezet.

Terug naar FAQ Streaming Video...