viral

viral][ viral video][ viralvideo][ viral movie][ viralmovie][ viral clip][ viralclip

viral

 

 

streaming video

 

Vet Viral
De kracht van viral marketing? Het is een zeer geloofwaardige vorm van marketing, want de boodschap komt immers van een vriend en voor de verandering eens niet van een commerciële afzender.


Goede viral marketing is vaak hilarisch. Echt heel erg origineel of heel erg leuk. Niet zoals veel TV commercials, gemaakt leuk, of zogenaamd leuk. En viral marketing is altijd spotgoedkoop. Want het bereik en de contactfrequentie liggen vaak veel hoger dan bij campagnes waarbij flink in de buidel is getast voor dure media zendtijd.


Maar viral marketing of viral video's zijn vaak ook 'scary movies' voor traditionele marketeers. Want veel marketeers willen niet graag het lontje ontsteken, een stap opzij doen en de rest aan het grote publiek overlaten. Veel marketeers nemen graag een groot en duur bureau in handen. Dat voor heel veel geld een zogenaamd 'leuke' TV commercial voor hen produceert. En de productiekosten van veel TV commercials zijn natuurlijk schrikbarend hoog, dus laten we het maar niet eens meer hebben over de kosten van de media inkoop. Want zo'n dure en zogenaamd leuke TV commercial moet natuurlijk nog uitgezonden worden ook. Het liefst met een contactfrequentie van 10-15, liefst hoger! En mocht de TV commercial verschrikkelijk irritant gevonden worden, roepen de makers: ja, maar irritatie reclame werkt ook goed! Yeah, right…


Wat feiten en meningen op een rij
Laten we maar eens man en paard noemen en wat feiten op een rij zetten. Douwe Egberts moest haar 'Caffiato' TV commercial van de buis halen van de Reclame Code Commissie. In deze TV spot, zogen 3 dames met een rietje een 'lijntje' Caffiato op, dat hen op een dienblad werd aangeboden door een hippe rasta, op een tropische beachclub. Duur spotje is mijn aanname. Ik kan er best eens een ton euro's naast zitten natuurlijk! Maar goedkoop vond ik het zeker. Want wie vertelt mij, waarom moet een traditioneel merk, dat groot geworden is door puntensparende oma's, zogenaamd hip en cool doen? Weet men niet dat authenticiteit juist bij jongeren zo belangrijk is? Je bent hip. Of cool. Cool willen zijn, of cool doen is niet hot. Dat is 100% NOT!!


Ook biermerk Grolsch had hier onlangs last van. In de ID &T Sensation TV commercials heette Grolsch opeens: Presented by Krrroooolsch? Ik dacht nog: hee, een nieuw merk?? Maar het bleek Grolsch te zijn. Doe ff normaal joh, riep de communicatiedoelgroep in koor.

viral][ viral video][ viralvideo ][ viral movie][ viralmovie][ viral clip][ viralclip][ viral marketing][ virus marketing][ virale marketing][ buzz][ buzz marketing][

Viral DE
Maar goed, terug naar Douwe Egberts.  TV commercial. De leukste concepten werden door filmproductiemaatschappij CCCP verfilmd. Zo ook het concept van Joep en Niels. Zij schreven het concept van de Douwe Egberts TV commercial 'Yo Oma's'. Een geweldig leuke commercial, van 2 hippe oma's die vet cool zijn en mega chill. De Internet commercial werd ruim 640.000 keer gedownload van de 6pack website. Althans, dat zegt Douwe Egberts. En ik geloof hen, want het was een week lang overal het gesprek van de dag. Al beweren boze tongen dat DE eerst woest was over deze commercial.

 

Naast 640.000 downloads, kregen veel mensen deze DE commercial ook zo'n 17 keer per e-mail binnen van vrienden. Hoe vaak dit e-mailen gebeurde, ik denk niet dat DE dit weet. Maar wel toch graag even uw aandacht voor 2 frappante feiten. Feit 1: een 'gespecialiseerd' bureau maakt een 'prachtige' en 'grappige' TV commercial, die vervolgens door de Reclame Code Commissie weer van de buis wordt gehaald. Feit 2: Joep en Niels zijn de doelgroep, en begrijpen dus ook de doelgroep. Zij maken een concept, dat na een dagje filmen een waanzinnig gave TV commercial wordt. De commercial wordt ruim 640.000 keer gedownload van een website èn vele malen meer verstuurd per e-mail. Gaat u nog op zoek naar een reclamebureau dat dure TV commercials voor u kan produceren? Of voortaan toch maar gewoon een viral commercial, waanzinnig leuk, 'geseed' en gedistribueerd via het Internet, zonder mediakosten?

viral marketing][ virus marketing][ virale marketing][ buzz][ buzz marketing][ streaming video

 

Ik wil graag nog wat virale feiten met u delen. Samen met Vivesta ontwikkelde LaComunidad een technologie om viral campagnes real-time en wereldwijd in kaart te brengen. Viral video's, Internet commercials en meer.  Feit 1, commentaar op het forum van Emerce: ja, dat zal wel, bestaat al lang, viral marketing is toch passé en meer van dat soort discussies. Feit 2, twee bureaus uit de UK, kopen al binnen een week een ViralTracker licentie. Ben ik niet goed? Is de UK haar tijd vooruit, of staat in Nederland viral marketing nog redelijk in de kinderschoenen? De waarheid zal wel in 't midden liggen?